Philipsen opnieuw tweede achter Van der Poel: "Zal een dubbel gevoel zijn"

Philipsen opnieuw tweede achter Van der Poel: "Zal een dubbel gevoel zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede plaats van vorig jaar was geen toevalstreffer van Jasper Philipsen in Parijs-Roubaix. Maar zal hij toch niet een beetje balen?

Alpecin-Deceuninck was opnieuw heer en meester in Parijs-Roubaix. Mathieu van der Poel speelde met de concurrentie, maar hij kon ook rekenen op twee ijzersterke ploegmaats met Jasper Philipsen en Gianni Vermeersch. 

Philipsen sprintte net als vorig jaar naar de tweede plaats, Vermeersch werd knap zesde. Opnieuw een tweede plaats dus voor Philipsen, die de komende jaren wellicht hoopt om ook eens als eerste over de streep te komen. 

Philipsen dankzij Van der Poel tweede?

Zal het toch een beetje knagen vanavond? "Het is natuurlijk ook dankzij Mathieu van der Poel dat hij 'gemakkelijk' tweede kan worden", zei ex-renner Bert De Backer achteraf bij Sporza. 

"Als hij volgend jaar van ploeg zou veranderen, zal het dan wel nog lukken om op het podium te eindigen?" Philipsen is einde contract bij Alpecin-Deceuninck en kan vanaf volgend jaar misschien voor eigen rekening rijden. 

"Het is dus een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben je weer tweede, maar het is misschien wel door de sterkte van het blok van Alpecin-Deceuninck dat je ook weer tweede wordt", stelde De Backer nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties