🎥 Schandaal tijdens Parijs-Roubaix voor junioren? Jury grijpt niet in en ontneemt wereldkampioen zege

🎥 Schandaal tijdens Parijs-Roubaix voor junioren? Jury grijpt niet in en ontneemt wereldkampioen zege
Foto: © photonews

Niet enkel de mannen reden zondag hun Parijs-Roubaix, maar ook de junioren en de beloften. De koers bij de junioren werd wel op een heel aparte manier beslist.

Bij de profs werd de Nederlander Tim van Dijke in de uitslag terug gezet van de achtste naar de 16de plaats. De Nederlander viel aan de binnenkant van de blauwe lijn van de piste en sneed dus een stuk af.

"Achteraf had ik dat moeten weten, denk ik", zei Van Dijke bij Wielerflits. "Ik ben ook niet de enige renner die het gedaan heeft, al maakt dat verder niet uit. Maar goed, regels zijn regels. Dus ik ben terecht teruggezet."

Jury grijpt niet in bij Parijs-Roubaix junioren

Dat de jury wel ingreep en Van Dijke terug zette in de uitslag, strookt dan weer niet met wat zich enkele uren daarvoor had afgespeeld op de piste van Roubaix. Tijdens de koers van de junioren gebeurde iets gelijkaardigs. 

Wereldkampioen Albert Philipsen reed op kop op de piste en kreeg vier achtervolgers achter zich. Die achtervolgers sneden echter een bocht af en kwamen zo aansluiten bij Philipsen. De jury deed in tegenstelling tot bij Van Dijke niets.

De Sloveen Omrzel Jakob won uiteindelijk, zijn landgenoot Erazem Valjavec en Belg Axel Van Den Broek mochten als tweede en derde mee op het podium. Wereldkampioen Philipsen viel als vierde nog naast het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties