'Deze ploeg ligt in polepositie om de handtekening van Jasper Philipsen'

'Deze ploeg ligt in polepositie om de handtekening van Jasper Philipsen'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Waar ligt de toekomst van Jasper Philipsen? De nummer twee van Parijs-Roubaix is einde contract bij Alpecin-Deceuninck.

Jasper Philipsen bevestigde dit voorjaar wat hij vorig jaar liet zien. Hij won een rit in Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, de Classic Brugge-De Panne en werd voor het tweede jaar op rij tweede in Parijs-Roubaix. 

En dat net in een jaar waarin het contract van Philipsen bij Alpecin-Deceuninck afloopt. Zijn jaarloon zou volgens radio peloton kunnen oplopen tot 2 à 3 miljoen euro per jaar. Philipsen nam onlangs ook een manager onder de arm. 

Met UAE Team Emirates, de ploeg waar Philipsen twee jaar bij reed voor hij naar Alpecin-Deceuninck trok, toont de ploeg met het grootste budget interesse. Dat deed ook BORA-hansgrohe, maar zij zouden al afgehaakt hebben.

Blijft Philipsen bij Alpecin-Deceuninck?

Volgens HLN zou Philipsen meer en meer nadenken over het verlengen van zijn contract bij Alpecin-Deceuninck. De twee partijen groeien ook naar elkaar toe, Alpecin-Deceuninck zou in polepositie liggen om de handtekening van Philipsen. 

De manager van Philipsen zou binnen de maand een beslissing willen nemen. Voor de Tour moet dus duidelijk worden of de tandem Van der Poel-Philipsen ook de komende jaren nog samen rijdt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties