Wielerlegende Eddy Merckx (78) onderging spoedoperatie aan zijn darmen

Wielerlegende Eddy Merckx (78) onderging spoedoperatie aan zijn darmen
Foto: © photonews

Zo'n twee weken geleden belandde Eddy Merckx (78) met een darmcrisis. Inmiddels is de vijfvoudige Tourwinnaar weer thuis.

In de nacht van 26 maart werd Eddy Merckx 's nachts wakker met hevige pijn aan de buik. Hij werd door zijn vrouw naar het Universitair Ziekenhuis in Jette gebracht, waar de vijfvoudige Tourwinnaar onderzocht werd.

Er bleek een darm gekanteld te zijn, waardoor Merckx met spoed werd geopereerd om 3u 's nachts. Daarbij werd een stuk van één meter darm weggehaald. Het ging dus om een spoedoperatie, maar Merckx was nooit in levensgevaar. 

Merckx intussen weer thuis

Bij Het Laatste Nieuws laat Merckx weten dat hij die nacht enorm heeft afgezien van de pijn. Bij de operatie traden geen complicaties op en dus mocht Merckx snel weer naar huis. 

Intussen stelt de Belgische wielerlegende het goed, maar hij zou wel fel vermagerd zijn. De laatste tijd verscheen Merckx al niet meer in het openbaar, zoals bij wedstrijden van Anderlecht, nu is dus ook duidelijk waarom. 

Wanneer Merckx weer in het openbaar zal verschijnen, is nog niet duidelijk. Wellicht moet hij nog een tijdje herstellen van zijn zware operatie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties