Op weg naar de uitgang: deze twee ploegen onderhandelen met Asgreen en Alaphilippe

Op weg naar de uitgang: deze twee ploegen onderhandelen met Asgreen en Alaphilippe
Foto: © photonews

Het contract van Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen loopt eind dit jaar af bij Soudal Quick-Step. De kans dat ze zullen blijven lijkt klein.

Bij Soudal Quick-Step zijn Kasper Asgreen en Julian Alaphilippe twee grootverdieners. Asgreen kreeg een stevig contract nadat hij in 2021 de E3 Saxo Classic en de Ronde van Vlaanderen won, Alaphilippe na zijn tweede wereldtitel. 

Sindsdien ging het echter bergaf met de twee en Patrick Lefevere beklaagde zich al meermaals dat hij de twee zo'n dik contract gaf. En dus lijken ze na dit jaar ook op weg naar de uitgang bij Soudal Quick-Step. 

Ook omdat Lefevere renners niet laat bijtekenen aan verminderde voorwaarden. En hetzelfde contract zullen ze wellicht niet meer krijgen van de grote baas van Soudal Quick-Step. 

Asgreen naar Uno-X en Alaphilippe naar Cofidis?

Asgreen en Alaphilippe kunnen dus uitkijken naar een nieuwe ploeg. Volgens GCN zou Asgreen aan het onderhandelen zijn met het Noorse Uno-X Mobility, terwijl Alaphilippe gelinkt wordt aan het Franse Cofidis. 

Voor beide renners lijkt het de logische optie te zijn, want daar zullen wellicht ook kunnen rekenen op een stevig contract. Officieel mogen Asgreen en Alaphilippe hun nieuwe ploeg pas vanaf 1 augustus aankondigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties