Toch geen Cofidis? Andere Franse ploeg zegt in onderhandeling te zijn met Julian Alaphilippe

Toch geen Cofidis? Andere Franse ploeg zegt in onderhandeling te zijn met Julian Alaphilippe
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kans dat Julian Alaphilippe volgend jaar nog voor Soudal-QuickStep rijdt lijkt zo goed als onbestaande. Hij gaat normaal voor een Frans team uitkomen.

Het contract van Julian Alaphilippe bij Soudal-QuickStep loopt eind dit jaar af. De kans dat Patrick Lefevere dat nog zal verlengen lijkt heel klein gezien de prestaties van de ex-wereldkampioen de voorbije twee jaar.

Alaphilippe werd al uitdrukkelijk gelinkt aan verschillende Franse ploegen. Vorige winter leek hij al op weg naar TotalEnergies, maar dat ging niet door. De laatste weken werd Alaphilippe echter aan Cofidis gelinkt.

Ploegbaas Jean-René Bernadeau van TotalEnergies laat aan de Franse krant Ouest-France weten dat zijn team de onderhandelingen met Alaphilippe begonnen is. “We hebben Julian vorige week ontmoet en de onderhandelingen zijn begonnen”, laat Bernaudeau weten.

Blessure

Bernaudeau is duidelijk fan van de Fransman. “Ik houd van zijn gemoedstoestand. Hij wil heel graag goed presteren en werkt hard, zonder veel lawaai te maken. Hij is natuurlijk teleurgesteld dat zijn kuitbeenblessure invloed heeft gehad op zijn voorjaar, maar hij blijft het geloof houden.”

Alaphilippe rijdt al sinds 2014 onder de vleugels van Patrick Lefevere en QuickStep, maar dat verhaal lijkt na tien jaar helemaal voorbij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties