📷 Zoon Axel geeft update over fel vermagerde Eddy Merckx (78) na spoedoperatie

📷 Zoon Axel geeft update over fel vermagerde Eddy Merckx (78) na spoedoperatie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eddy Merckx (78) heeft zich voor het eerst sinds zijn darmoperatie nog eens in het openbaar laten zien. Hij is sterk vermagerd, maar stelt het al bij al goed.

In de nacht van 26 maart werd Eddy Merckx met spoed naar het Universitair Ziekenhuis in Jette gebracht met ernstige buikklachten. Na onderzoek bleek een darm gekanteld te zijn, Merckx werd met spoed geopereerd. 

Bij de operatie moest een aanzienlijk stuk van zijn darm verwijderd worden. Merckx was nooit in levensgevaar en mocht het ziekenhuis snel weer verlaten om thuis te herstellen. 

Zaterdag verscheen Merckx voor het eerst weer in het openbaar, bij de opening van Maison du Cyclisme, het nieuwe wielermuseum aan de voet van de Col de la Redoute in Aywaille. 

Merckx heeft tijd nodig voor revalidatie

Daar viel meteen op dat Merckx sterk vermagerd is sinds zijn operatie. "Het gaat wel met mij", reageerde Merckx bij RTL. "Hij heeft nog tijd nodig om te herstellen", vulde zoon Axel Merckx aan. 

"Je mag niet vergeten dat hij binnenkort 79 jaar wordt, dan gaat het allemaal wat minder snel"Hij komt voor het eerst sinds de operatie weer buiten. Hij ziet er goed uit en voelt zich niet slecht. Het is goed om hem weer op de been te zien." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties