Geïnteresseerde ploeg bijzonder streng voor Alaphilippe: "Weet niet of hij dat nog kan"

Geïnteresseerde ploeg bijzonder streng voor Alaphilippe: "Weet niet of hij dat nog kan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het contract van Julian Alaphilippe loopt eind dit jaar af bij Soudal Quick-Step. De kans dat hij vertrekt is groot en hij wordt vooral het hof gemaakt door Franse ploegen.

Julian Alaphilippe (31) rijdt al sinds 2014 voor de profploeg van Patrick Lefevere. Dat daar in 2025 nog een vervolg aan komt, lijkt klein. Lefevere gaf al meermaals te kennen dat hij spijt heeft van het dure contract van Alaphilippe. 

Aangezien Lefevere nooit een renner een nieuw contract aanbiedt dat minder waard is dan het vorige, lijkt Alaphilippe te vertrekken bij Soudal Quick-Step. De Franse ploegen Cofidis en TotalEnergies willen Alaphilippe graag onderdak bieden. 

Toch wil Cofidis Alaphilippe niet koste wat het kost binnenhalen. De ploeg riskeert namelijk degradatie uit de WorldTour in 2026 en moet het komende anderhalf jaar presteren om genoeg UCI-punten te scoren.

Cofidis twijfelt aan prestaties Alaphilippe

"Als teammanager zou ik heel graag met hem samenwerken, maar tot nu toe hebben we niet echt serieus gepraat", zegt Cédric Vasseur bij GCN. "We willen Alaphilippe niet binnenhalen voor de naam alleen."

“We willen Alaphilippe naar Cofidis halen voor wat hij aan het team kan geven. Op dit moment heeft hij het moeilijk, dus we wachten nog even af en willen natuurlijk niet dat hij naar Cofidis komt om uit te bollen."

"Als Julian naar ons komt, zal hij moeten presteren om ons tussen de 2.000 en 2.500 UCI-punten te brengen. Ik ben er op dit moment niet zeker van dat hij dat kan. Ik wil hem niet binnenhalen omdat ik hem waardeer en respecteer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties