Renaat Schotte wil wielrennen meer achter betaalmuur: "Anders wordt de koers bedreigd"

Renaat Schotte wil wielrennen meer achter betaalmuur: "Anders wordt de koers bedreigd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De grote rondes staan opnieuw voor de deur, op 4 mei gaat de Giro opnieuw van start. Dat zal opnieuw voor lange uitzendingen zorgen.

Klassiekers zoals Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen worden van start tot finish uitgezonden, dat is ook vaak het geval in de grote rondes. Bij etappes voor de sprinters moet er dan vaak lang gewacht worden. 

Voor wielercommentator Renaat Schotte moet het wielrennen dan ook nadenken over zijn toekomst. "Ik ben een groot liefhebber van massasprints, maar het probleem is wel dat je dan vaak een saaie aanloop krijgt", zegt hij bij De Grote Plaat. 

Vlakke etappes trekken moeilijk publiek

"Dat verkoopt tegenwoordig moeilijk op televisie. Je moet af van de integrale uitzendingen voor een breed publiek." Hij heeft ook een oplossing. "Je stopt elke rit in een grote ronde achter een betaalmuur en het einde maak je toegankelijk voor iedereen."

"Buiten Vlaanderen en andere wielergekke gebieden is de koers niet behapbaar. Als je het product wereldwijd wilt slijten aan de gemiddelde Argentijn of Chinees, moet je daarom naar een ander format."

"Het koersformat is veroordeeld tot aanpassing. Anders wordt de koers zelf ook bedreigd, als je ziet wat ze gedaan hebben met bijvoorbeeld de Formule 1. De koers komt maar op de zoveelste trede van de waardeladder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties