Sergeant zag Evenepoel Pogacar wél volgen op La Redoute: "Maar daar moet Remco nog aan werken"

Sergeant zag Evenepoel Pogacar wél volgen op La Redoute: "Maar daar moet Remco nog aan werken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alweer kwam het niet tot een duel tussen Remco Evenepoel en Tadej Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik. Volgens Marc Sergeant had de koers er met de Belgische kampioen erbij anders kunnen uitzien.

Vorig jaar werd er lang uitgekeken naar het duel tussen Remco Evenepoel en Tadej Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik. Maar na 100 kilometer viel de Sloveen en brak hij zijn pols, Evenepoel won voor de tweede keer op rij solo. 

Dit jaar kwam het niet eens tot een duel. Evenepoel brak in de Ronde van het Baskenland zijn sleutelbeen en schouderblad bij een zware valpartij. Hij moest een kruis maken over de heuvelklassiekers. 

Het leidde tot een relatief makkelijke zege van Pogacar. Carapaz probeerde Pogacar nog even te volgen op La Redoute, maar blies zichzelf daarbij helemaal op. De Ecuadoriaan werd uiteindelijk pas 26ste. 

Pogacar nog sneller dan Evenepoel in de sprint

Marc Sergeant denkt dat Evenepoel Pogacar wél had kunnen bijhouden. "Ik denkt het wel, ik ga hem die eigenschappen wel toekennen", zegt hij bij Café Koers. "Op La Redoute had hij dat zeker wel gekund."

"En dan heeft Pogacar met zijn sterke sprint wel nog een goede eigenschap. Evenepoel moet daar nog wel wat aan werken als je ziet dat Pogacar naar het podium sprintte in Milaan-Sanremo", stelt Sergeant nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties