Dirk De Wolf heeft duidelijk advies voor Lotte Kopecky: "Doe dat niet meer"

Dirk De Wolf heeft duidelijk advies voor Lotte Kopecky: "Doe dat niet meer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotte Kopecky boekte dit voorjaar enkele mooie overwinningen en debuteerde ook in de Waalse klassiekers. Daar kwam ze echter niet helemaal uit de verf.

Dit voorjaar won Lotte Kopecky voor de tweede keer de Strade Bianche en Nokere Koerse en pakte ze haar felbegeerde zege in Parijs-Roubaix. Daarnaast won ze ook een bergrit in de UAE Tour en werd ze eindwinaar. 

Kopecky begon haar seizoen al half januari met het EK baanwielrennen en maakte vorige week ook haar debuut in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Met een 15de en een 38ste plaats deed ze niet meer voor de zege. 

Moet Kopecky snoeien in haar programma?

Dirk De Wolf heeft dan ook een duidelijk advies voor Kopecky. "Ze gaat een beetje moeten snoeien", zegt hij bij Wielerclub Wattage. "Nokere Koerse, we weten dat ze dat kan winnen. Laat dat volgend jaar weg."

"Ook de Waalse Pijl op woensdag kan ze weglaten om dan op zondag in Luik wat beter te zijn." Tom Boonen was het daar toch niet helemaal mee eens. "Weet je hoeveel wedstrijden ze gereden heeft? Vijftien, dat valt wel mee."

Toch koerste Kopecky dit voorjaar meer dan haar grote concurrenten. Vos reed elf koersen, Longo Borghini veertien en Vollering amper acht. Mathieu van der Poel reed dit voorjaar amper zeven koersen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties