Patrick Lefevere onder de indruk van Tadej Pogacar: "Dat stond mij heel erg aan"

Patrick Lefevere onder de indruk van Tadej Pogacar: "Dat stond mij heel erg aan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar maakt al bijzonder veel indruk dit seizoen. Maar de Sloveen vergeet ook niet waar hij vandaan komt en aan wie hij veel te danken heeft.

Dit jaar heeft Tadej Pogacar nog maar tien koersdagen op zijn teller staan. De Sloveen wil dit jaar nog de dubbel Giro-Tour rijden, waardoor hij nog energie in de tank moet overhouden. Toch heeft Pogacar al veel indruk gemaakt. 

Pogacar won dit jaar al de Strade Bianche, vier ritten en het eindklassement in de Ronde van Catalonië en Luik-Bastenaken-Luik. Ook met zijn stijl maakt de Sloveen bijzonder veel indruk.

Pogacar maakt veel indruk op Lefevere

"Koersen begint bij ontspannen zijn", zegt José De Cauwer bij Het Nieuwsblad. Patrick Lefevere beaamt dat. "Het beste voorbeeld is Pogacar. Die rijdt rond alsof hij onderweg is naar de supermarkt."

En Lefevere merkt dat Pogacar ook buiten het wielrennen met alles makkelijk omgaat. "Onlangs zag ik een foto van hem die mij heel erg aanstond." De Sloveen poseerde met enkele mensen die hem hadden geholpen als junior. 

"Eigenlijk was dat een soort remake van een foto die ze vroeger hadden gemaakt. Zelfde plaats, zelfde mensen, zoveel jaar later. Dat je daar tijd voor maakt, wil toch iets zeggen", stelt Lefevere nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties