Quinten Hermans en ploegmaat op de bon in de Giro, twee renners krijgen minuut tijdstraf

Quinten Hermans en ploegmaat op de bon in de Giro, twee renners krijgen minuut tijdstraf
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De jury deelt iedere dag heel wat boetes uit in de Giro. In de vijfde etappe kreeg Quinten Hermans een boete van de jury.

In de eerste etappe van de Giro gedroegen alle renners zich nog voorbeeldig en werd er geen enkele boete uitgedeeld. Sinds de tweede etappe is dat echter anders en ontvangen heel wat renners een straf. 

In de vijfde etappe gingen maar liefst 10 renners op de bon. De Fransman Clément Davy (Groupama-FDJ) en de Italiaan Enrico Zanoncello (Bardiani) moesten het zwaarst boeten voor hun daden. 

Zij kregen elk 200 Zwitserse frank boete, één minuut tijdstraf in het algemeen klassement én vijftien UCI-punten aftrek wegens het onreglementair volgen van een wagen. Hun ploegleiders kregen ook 500 Zwitserse frank boete. 

Hermans en Kielich krijgen boete

De Italiaan Zanoncello kreeg nog een boete van de jury voor 'onbehoorlijk gedrag', waarvoor hij nog eens 500 Zwitserse frank boete en een aftrek van 25 UCI-punten kreeg. Ethan Vernon (Israel-Premier Tech) en Fabian Lienhard (Groupama-FDJ) namen dan weer eten aan op een plek waar dat niet mocht.

Ook Quinten Hermans en Timo Kielich van Alpecin-Deceuninck kregen een boete van 200 Zwitserse frank voor 'onfatsoenlijk gedrag'. Wat dat precies betekent is niet duidelijk, maar de boete zullen ze wel moeten betalen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties