Patrick Lefevere komt met duidelijk statement over Tour-deelname van Remco Evenepoel

Patrick Lefevere komt met duidelijk statement over Tour-deelname van Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel komt eind juni gewoon aan de start van de Tour. Grote baas Patrick Lefevere heeft dat zelf bevestigd in de Giro.

Een maand geleden viel Remco Evenepoel zwaar in de Ronde van het Baskenland. Hij ging uit de bocht en kon nog over een greppel springen, maar Evenepoel ging toch zwaar onderuit bij de landing. 

De Belgische kampioen brak zijn sleutelbeen en schouderblad, maar zit ondertussen alweer een tijdje op de fiets. Evenepoel vertrok eind vorige week naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage, als voorbereiding op de Dauphiné. 

Lefevere bevestigt Tour-deelname Evenepoel

Die rittenkoers van een week gaat op 2 juni van start, daar maakt Evenepoel normaal zijn comeback. Als dat toch nog te vroeg zou komen, is de Ronde van Zwitserland (9 tot 16 juni) nog een alternatief voor de Dauphiné. 

Eind juni staat dan de Tour op het programma. Patrick Lefevere heeft nu alle twijfels weggenomen daarover, want bij Eurosport verklaarde Lefevere dat Evenepoel "klaar zal zijn voor de Tour de France."

"Het gaat goed met hem. Hij heeft alleen nog wat last van zijn sleutelbeen op zijn tijdritfiets", stelt Lefevere nog. In de Tour gaat Evenepoel minstens voor een ritzege en een podiumplaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties