Patrick Lefevere ontkracht opvallende mythe over renners: "Absoluut niet waar"

Patrick Lefevere ontkracht opvallende mythe over renners: "Absoluut niet waar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Veel blijdschap bij Soudal Quick-Step na de zeges van Julian Alaphilippe en Warre Vangheluwe. Patrick Lefevere ontkracht dan ook een misvatting.

De zeges van Alaphilippe en Vangheluwe waren speciaal voor Soudal Quick-Step. Bij Alaphilippe was het al bijna een jaar geleden dat hij nog eens won, voor Vangheluwe was het zijn eerste zege bij de profs. 

Vooral bij de zege van Alaphilippe waren de reacties talrijk. Bijna het hele peloton kwam de ex-wereldkampioen feliciteren, er was ook het mooie moment met medevluchter Mirco Maestri na de finish. 

Renners leven met elkaar mee

"Soms hoor je: in het peloton is het ieder voor zich. Ik vind dat absoluut niet waar. Renners kennen elkaar goed, ze weten beter dan de buitenwereld welke miserie iemand heeft doorgemaakt", zegt Patrick Lefevere bij Het Nieuwsblad. 

De hele ploeg van Soudal Quick-Step heeft Alaphilippe opgewacht na zijn zege in de Giro. Goede vriend Pieter Serry was zelfs tot tranen toe bewogen. Ook ex-ploegmaats Jhonatan Narvaez en Matteo Trentin feliciteerden Alaphilippe. 

Bij Vangheluwe gebeurde exact hetzelfde na zijn eerste profzege in Duinkerke, stelt Lefevere. "Als Warre wint, zie je precies dezelfde dingen. Overal contente mensen, uiteraard mezelf incluis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties