Afhaken Van der Poel zadelt Nederland met groot probleem op: "De kans is nihil"

Afhaken Van der Poel zadelt Nederland met groot probleem op: "De kans is nihil"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel laat op de Olympische Spelen in Parijs het mountainbiken links liggen. Dat heeft ook zijn gevolgen voor Nederland.

Na lang twijfelen heeft Mathieu van der Poel de knoop doorgehakt. Hij gaat op de Olympische Spelen in Parijs vol voor goud in de wegrit. Het mountainbiken kan de wereldkampioen op de weg er niet bijnemen. 

Van der Poel rijdt namelijk ook de Tour, die op 21 juli eindigt in Nice. Op 29 juli wordt het mountainbiken afgewerkt op de Spelen, op 3 augustus staat de wegrit op het programma. Een onmogelijke combinatie. 

Geen Nederlander in mountainbiken in Parijs?

Zeker omdat Van der Poel bij deelname aan het mountainbiken volgend weekend al aan de start had moeten staan van de wereldbeker in Nove Mesto. Zijn rustperiode zou daardoor stevig ingekort worden. 

Het gevolg is wel dat er wellicht geen Nederlandse man aan de start zal komen van het mountainbiken in Parijs. Nederland heeft dan wel een startplek, maar op dit moment voldoet niemand anders aan de voorwaarden. 

"Wij kunnen als bond wel een voordracht doen bij NOC*NSF (Nederlands olympisch comité, nvdr.) en dat zullen we waarschijnlijk ook wel doen, maar de kans dat er een andere sporter gaat is waarschijnlijk nihil", zegt bondscoach Gerben de Knegt bij NOS. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties