Dag om snel te vergeten: Remco Evenepoel incasseerde dubbele opdoffer op Pinksteren

Dag om snel te vergeten: Remco Evenepoel incasseerde dubbele opdoffer op Pinksteren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag kon een topdag worden voor Remco Evenepoel, maar hij moest twee keer een bittere pil slikken. Gelukkig kan de Belgische kampioen zich snel weer focussen op de koers.

Remco Evenepoel supporterde zondag zowel voor Anderlecht als voor Arsenal. Beide clubs konden de titel pakken, maar ze grepen er allebei naast. Arsenal won zelf van Everton, maar concurrent Manchester City won ook en pakte zo de titel. 

In België kon Anderlecht door de zege van Union tegen Cercle Brugge de titel nog niet pakken, maar wel een grote stap zetten. Het mocht ook voor Anderlecht niet zijn, want het verloor met 0-1. Het heeft zondag dan ook een mirakel nodig om de titel te pakken. 

Programma Remco Evenepoel

Op de Sierra Nevada zal Evenepoel zijn gedachten kunnen verzetten. Daar traint de Belgische kampioen al twee weken, met het oog op zijn comeback in de Dauphiné. De Franse rittenkoers start op 2 juni. 

Dat Evenepoel er aan de start komt is nog geen zekerheid, anders is de Ronde van Zwitserland (9 tot 16 juni) een alternatief. Na de Dauphiné trekt Evenepoel opnieuw op hoogtestage, om de Tour voor te bereiden. 

Voor de Tour staat dan enkel het BK op de weg (23 juni) in Zottegem. Het BK tijdrijden op 20 juni past niet in de plannen van Evenepoel. Na de Tour (29 juni tot 21 juli) wacht al meteen de olympische tijdrit (27 juli) en de olympische wegrit (3 augustus). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties