Van der Poel liet meteen verpletterende indruk na: "Slechts vijf à zes renners kunnen dat"

Van der Poel liet meteen verpletterende indruk na: "Slechts vijf à zes renners kunnen dat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tien jaar geleden won Mathieu van der Poel met de Ronde van Limburg zijn eerste koers bij de profs. De Nederlander zette er meteen de toon voor de rest van zijn carrière.

Mathieu van der Poel verschoot in het begin van zijn wegcarrière al heel vroeg zijn pijlen. De Nederlander viel al vroeg aan, soms al op 80 kilometer van de aankomst. Dat brak hem wel eens zuur op. 

Dat gebeurde niet in de Ronde van Limburg in 2014. Met nog 157 kilometer te gaan schoof Van der Poel mee met een vlucht van tien, met daarbij ook Wout van Aert. Maar 14 kilometer werden ze alweer gegrepen.

Christoph Roodhooft was met de toen 19-jarige Van der Poel de woensdag voor de koers het parcours al gaan verkennen, omdat er toen nog kasseistroken lagen in de buurt van Borgloon. 

Van der Poel woekert vroeg met zijn krachten

"Op de koersdag zelf verschoot Mathieu inderdaad vroeg in koers de nodige pijlen. Maar inmiddels weten we allemaal dat zoiets geen nadeel hoeft te zijn voor hem", zegt Roodhooft bij Het Nieuwsblad. 

"In de hele wereld zijn er maar vijf à zes renners die vroeg een koers kunnen openbreken, om daar vervolgens een succesvol verlengstuk aan te kunnen breien", vult ex-renner Kevin Hulsmans aan. 

Van der Poel en Van Aert behoren met onder meer Pogacar en Evenepoel tot dat selecte clubje. "In die bewuste editie van de Ronde van Limburg kregen we daar een voorproefje van te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties