🎥 Opnieuw prijs voor Tim Merlier! Tweede ritzege in de Giro na chaotische sprint

🎥 Opnieuw prijs voor Tim Merlier! Tweede ritzege in de Giro na chaotische sprint

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na bijna een week wachten was het opnieuw aan de sprinters in de Giro. Het werd een chaotische sprint, maar Tim Merlier mocht voor de tweede keer zegevieren.

Van vorige week vrijdag was het geleden dat de sprinters nog een hun kans mochten gaan in de Giro. Lidl-Trek voor Jonathan Milan en Soudal Quick-Step voor Tim Merlier controleerden dan ook alles voor een massasprint. 

Zo werd de Italiaan Edoardo Affini (Visma-Lease a Bike) meermaals teruggehaald in het begin van de etappe. Hij mocht niet in de vlucht van de dag zitten. Een vlucht met Maestri, Pietrobon, Fiorelli en Valgren kreeg de vrijgeleide. 

Ze kregen iets meer dan drie minuten, maar daarna werd de voorsprong snel naar beneden gebracht. Op 60 kilometer van de streep was het verschi nog een halve minuut, Affini verraste het peloton en sprong toch naar de vluchters. 

Milan ingesloten, Merlier wint tweede rit

Toch waren de vluchters een vogel voor de kat, want op 10 kilometer van de streep walste het peloton over hen heen. Bij het ingaan van de laatste kilometer zat Jonathan Milan te ver, de Italiaan zat ingesloten. 

Zijn ploegmaats hielden even in en de Italiaan kwam nog, maar Tim Merlier sprintte aan de andere kant naar de zege. Hij won met een kleine voorsprong op Milan, die toch nog tweede werd. Groves werd derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties