Concurrentie voor Van der Poel bij Alpecin-Deceuninck? "Ik droom van Parijs-Roubaix"

Concurrentie voor Van der Poel bij Alpecin-Deceuninck? "Ik droom van Parijs-Roubaix"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alpecin-Deceuninck heeft met Mathieu van der Poel wellicht de beste klassieke renner uit het peloton in zijn rangen. De Belgische ploeg denkt echter ook al aan de toekomst.

De tijd dat Alpecin-Deceuninck alleen maar rond Mathieu van der Poel draaide is al een tijdje verleden tijd. Al won Van der Poel dit jaar met de E3 Saxo Classic, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wel drie grote koersen. 

Toch doen ook anderen het goed bij de ploeg. Jasper Philipsen mocht al drie keer zegevieren, het Franse toptalent Axel Laurance ook. Hij sloeg vrijdag een dubbelslag in de Ronde van Noorwegen en reed Thibau Nys uit de leiderstrui. 

Sentjens droomt van Parijs-Roubaix

Er worden echter ook jonge talenten klaargestoomd. Een daarvan is de 18-jarige Sente Sentjens. Vorig jaar won hij de E3 Saxo Bank Classic bij de junioren en won hij rittenkoersen in Frankrijk en Spanje.

Volgend jaar maakt Sentjens de stap naar het WorldTour-team, waar hij droomt van een mooie carrière. "Het zou mooi zijn, mocht ik een gelijkaardig palmares als Mathieu bij elkaar kunnen koersen", zegt Sentjens bij Sporza.

De jonge Belg droomt ervan om ooit Parijs-Roubaix op zijn naam te schrijven. "Daar moet ik de motor voor hebben. Mijn grote droom is dan ook om ooit een kassei mee naar huis te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties