Tadej Pogacar heeft iets speciaal in gedachten: dit is zijn plan in laatste bergrit in de Giro

Tadej Pogacar heeft iets speciaal in gedachten: dit is zijn plan in laatste bergrit in de Giro

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laatste dag voor de klimmers in de Giro en de topfavoriet is opnieuw Tadej Pogacar. De Sloveen heeft nog zin om een laatste keer te demonstreren in de Giro.

Met 4540 hoogtemeters op 184 kilometer wordt de laatste bergrit in de Giro nog bijzonder lastig. Na dertig kilometer volgt met de Muro di Ca' del Poggio (1,1 km aan 11,7%) al een opwarmertje. Daarna volgt het echte werk. 

Op zo'n 95 kilometer van de streep begint de eerste beklimming van de Monte Grappa (18,1 km aan 8.1%). Na een lange afdaling van zo'n dertig kilometer moet de renners nog een tweede keer over de Monte Grappa. 

De aankomst ligt niet boven, maar wel na alweer een lange afdaling van zo'n 30 kilometer in Bassano del Grappa. Zet Tadej Pogacar er de kroon op het werk met een zesde ritzege? Het zou een evenaring zijn van het record van Eddy Merckx. 

Zelf winnen of cadeautje aan Italiaan?

"Het wordt de laatste dag voor klimmers, met veel Sloveense vlaggen. Een mooie dag voor ons als Slovenen, dus laten we zien hoe het gaat. Het mooiste zou een solo zijn, maar dat weet je nooit", zei Pogacar bij Cycling Pro Net. 

"Misschien is er wel iemand sterker dan ik, maar we gaan het proberen. Het wordt een zware koers, maar we zijn er klaar voor. Als ik de Italiaanse fans nog een cadeau kan geven met ritwinst, dan wil ik ze die graag geven", verraste de Sloveen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties