Transfer van Cian Uijtdebroeks blijft niet zonder gevolgen: UCI grijpt stevig in

Transfer van Cian Uijtdebroeks blijft niet zonder gevolgen: UCI grijpt stevig in
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Cian Uijtdebroeks maakte afgelopen winter een opvallende overstap van BORA-hansgrohe naar Visma-Lease a Bike. De UCI stelt daar nu echter paal en perk aan.

Transfers in het wielrennen mogen nu pas vanaf 1 augustus worden aangekondigd. Sinds maandag heeft de UCI echter de regels aangepast was de transfers betreft. Die gelden zowel voor de mannen en vrouwen op WorldTour als pro-continentaal niveau. 

Er zijn nu twee periodes waarin transfers mogen gedaan worden. De eerste periode is van 1 tot en met 15 augustus, die onmiddellijk ingaat. De twee periode is dan van 15 oktober tot 31 december, voor het volgende seizoen. 

Nieuwe regels door transfer Uijtdebroeks 

Daarnaast komen er ook nieuwe regels voor renners die eenzijdig hun lopende overeenkomst bij hun huidige ploeg verbreken en nadien naar een andere ploeg trekken, zoals dat gebeurde bij Cian Uijtdebroeks.

Dat wil de UCI in de toekomst vermijden en kan het boetes en schorsingen opleggen aan renners, ploegen en makelaars. Voor de renner gaat het om een schadevergoeding gelijk aan zijn salaris én een mogelijke schorsing van zes maanden. 

De UCI wil op die manier vermijden dat contracten in de toekomst niet meer gerespecteerd worden. Een vroegtijdig vertrek van Remco Evenepoel voor eind 2026 bij Soudal Quick-Step wordt dus bijna onmogelijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties