Verrassende comeback in de maak? 'Kopecky krijgt ex-wereldkampioene als ploegmaat'

Verrassende comeback in de maak? 'Kopecky krijgt ex-wereldkampioene als ploegmaat'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Demi Vollering blijft dan toch niet bij SD Worx-Protime, maar ex-wereldkampioene Anna van der Breggen (34) lijkt wel haar comeback te maken. Dat meldt de NOS.

SD Worx-Protime stuurde woensdagavond een uitnodiging uit voor een persconferentie waar donderdag om 18u 'spectaculair en verrassend wielernieuws naar buiten wordt gebracht'. De ploeg verwacht dat het nieuws wereldwijd weerklank zal krijgen. 

Even werd er gedacht dat Demi Vollering dan toch zou bij de ploeg zou blijven, maar volgens de NOS maakt voormalig olympisch (2016) en tweevoudig wereldkampioene Anna van der Breggen (34) haar comeback in het peloton. 

Vult Van der Breggen leegte van Vollering?

Van der Breggen hing eind 2021 haar fiets aan de haak en is sinds 2022 aan de slag bij SD Worx-Protime als ploegleidster. Van der Breggen geldt als één van de beste rensters aller tijden in het vrouwenwielrennen. 

De Nederlandse won zeven keer op rij de Waalse Pijl tussen 2015 en 2021 en won ook vier keer de Giro. De Tour de France Femmes werd pas in 2022 opnieuw georganiseerd, Van der Breggen won die dus nooit. 

Bij SD Worx-Protime kan Van der Breggen de leegte invullen die Demi Vollering achterlaat door haar vertrek. Zij lijkt dan toch op weg naar het Franse FDJ-SUEZ, waardoor de ploeg van Kopecky geen klassementsrenner meer had. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties