De populairste mening rond Van Aert: "Concurrentie heeft misschien geleerd van verwoestende uithaal Van der Poel"

De populairste mening rond Van Aert: "Concurrentie heeft misschien geleerd van verwoestende uithaal Van der Poel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn samen al zo vaak op pad geweest. Wie weet kan de ene toch nog iets leren van de andere.

En dan vooral wat het pieken richting een groot doel betreft. Dat kan Mathieu van der Poel als de beste. Wout van Aert moet nu ook proberen te pieken richting Olympische Spelen. Die weg loopt dus langs de Tour de France. "Ik hoop voor Wout en voor België dat hij zijn eigen ding mag en kan doen", zegt José De Cauwer bij Sporza.

"Dat hij kan diep gaan waar hij wil, om eventueel etappes te winnen en zijn eigen doelen na te streven. Als het opnieuw is om in pakweg de gravelrit te wachten op Vingegaard, dan vind ik het jammer. Maar ik denk vooral dat hij deze Tour zal gebruiken richting Olympische Spelen", gaat De Cauwer uit van het meest ideale scenario.

jose de cauwer
© photonews

"Dat Van Aert nu de Tour rijdt met het oog op die Spelen, heeft alles te maken met vorig jaar", meent de voormalige bondscoach. "Toen werkte Mathieu van der Poel de Tour incognito af, maar op het WK haalde hij enkele weken later verwoestend uit. Daar heeft de concurrentie misschien uit geleerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties