Twee renners gediskwalificeerd tijdens Belgisch kampioenschap wielrennen

Twee renners gediskwalificeerd tijdens Belgisch kampioenschap wielrennen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Belgisch kampioenschap wielrennen is niet voor iedereen goed afgelopen. Twee renners werden door de jury uit koers gehaald en gediskwalificeerd.

Voor heel wat Belgische renners is het BK het hoogtepunt van het jaar. Sasha Weemaes (Bingoal WB) en Remi De Mey (Energus Cycling Team) zullen het BK van 2024 ook niet snel vergeten door hun diskwalificatie. 

Weemaes, de snelle man van Bingoal WB, werd door de jury uit koers gezet door een onregelmatige fietswissel. Hij sprong op een fiets die al klaar stond langs de kant van de weg, wat niet toegestaan is. 

Bij een fietswissel moet de nieuwe fiets vanop de volgwagen komen. Weemaes ging nog verhaal halen bij de wedstrijdjury, maar het mocht niet zijn. Weemaes werd gediskwalificeerd en mocht dus niet verder rijden. 

José De Cauwer reageert

Ook de 22-jarige Belg Remi De Mey (Energus Cycling Team) werd uit het Belgisch kampioenschap gezet. Hij zou te lang aan een ploegwagen gehangen hebben en werd door de wedstrijdjury ook uit koers gehaald. 

"Je zou dan eens het kampioenschap van België mogen rijden", reageerde José De Cauwer op de diskwalificatie van de twee renners tijdens de live-uitzending van het BK op Sporza. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties