Arnaud De Lie soliciteert naar plekje op Olympische Spelen: "Dat heb ik de bondscoach gezegd"

Arnaud De Lie soliciteert naar plekje op Olympische Spelen: "Dat heb ik de bondscoach gezegd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Arnaud De Lie heeft zijn slechte voorjaar helemaal afgesloten met een Belgische titel in Zottegem. Hij trekt nu naar de Tour, maar droomt ook van de Olympische Spelen.

Dinsdag maakt bondscoach Sven Vanthourenhout zijn selectie voor de Olympische Spelen in Parijs bekend. Toch ligt de helft van de selectie al maanden vast met Wout van Aert en Remco Evenepoel die zeker zijn van een ticket. 

Van Aert en Evenepoel rijden de tijdrit en zijn daardoor ook al zeker van hun plek in de ploeg van vier voor de wegrit. De bondscoach moet dus nog enkele knopen doorhakken wat de overige twee namen betreft. 

Jasper Philipsen lijkt er alvast niet bij te zijn, dat maakte Vanthourenhout al min of meer duidelijk. Ook de aanwezigheid van zijn ploegmaat en topfavoriet Mathieu van der Poel maakt dat een selectie van Philipsen moeilijk ligt. 

De Lie naar de Olympische Spelen?

Arnaud De Lie maakt wel nog altijd kans. Hij toonde vorig jaar op het EK dat hij ook in dienst kan rijden. "Ik heb het de bondscoach gezegd: ben ik erbij, dan ben ik heel blij. Ben ik er niet bij, dan is dat ook zo, ook al zou dat jammer zijn", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

"Voor mij heeft de bondscoach altijd gelijk. Ik snap ook wel dat het voor hem niet gemakkelijk is om vier namen te kiezen. Ik wil de ploeg helpen. Het zou een mooie ervaring zijn", besluit De Lie nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties