Wie naast Evenepoel en Van Aert? Van Avermaet onthult zijn verrassende ploeg voor de Spelen

Wie naast Evenepoel en Van Aert? Van Avermaet onthult zijn verrassende ploeg voor de Spelen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag maakt bondscoach Sven Vanthourenhout zijn selectie voor de Olympische Spelen in Parijs bekend. Olympisch kampioen Greg Van Avermaet onthult de vier namen die hij zou meenemen.

België mag tijdens de wegrit van de Olympische Spelen in Parijs met vier renners aan de start staan. Twee van die vier plaatsen zijn al ingenomen door Wout van Aert en Remco Evenepoel, die ook de tijdrit rijden. 

Bondscoach Sven Vanthourenhout moet dus nog twee renners selecteren, maar heeft mogelijkheden zat. Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Jasper Philipsen en Arnaud De Lie lijken de grootste kanshebbers te zijn. 

Van Avermaet kiest ideale ploeg voor Spelen

Greg Van Avermaet heeft een ideale rolverdeling in gedachten. "Met Evenepoel en Van Aert heb jij al twee kopmannen. Daar zou ik sowieso nog één snelle man bijzetten. Dat maakt drie kopmannen. En dus moet de vierde man sowieso een knecht zijn", zegt hij bij Het Nieuwsblad.

Wie moet dan de snelle man worden? "Jasper Philipsen voor mij. Toegegeven: Arnaud De Lie is ook een optie. Maar het grotere palmares van Philipsen en het matige voorjaar van De Lie gaan de doorslag geven."

Al is de kans groot dat zowel Philipsen en De Lie thuis blijven en Stuyven en Benoot meegaan naar Parijs. Ook dat begrijpt Van Avermaet. Dan is er meer volk om iets recht te zetten voor Van Aert en Evenepoel. "En ook met de namen kan ik leven." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties