Bakelants heeft slecht nieuws voor goede vriend Van Aert: "Sorry Wout"

Bakelants heeft slecht nieuws voor goede vriend Van Aert: "Sorry Wout"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net voor de eerste rustdag krijgen de renners nog een stevige gravelrit voorgeschoteld. Jan Bakelants ging de etappe al eens verkennen.

In en rond Troyes wacht de renners een etappe over gravel. Met 199 kilometer, 14 grindwegen en 2.167 hoogtemeters wordt het voor de klassementsrenners een belangrijke dag. De Tour winnen kan niet, hem verliezen wel. 

Jan Bakelants, die de smaak van het gravel te pakken heeft, verkende de etappe. De lastigste strook is volgens hem de vierde, op zo'n 95 kilometer van de streep. Die strook is 3,5 kilometer lang en bevat twee beklimmingen.

Niet Van Aert, wel Van Gils als favoriet

"Hier smult Wout van Aert van", zegt Bakelants bij HLN. "Hij kan zijn power kwijt en zijn recuperatievermogen aanwenden. Deze rit is de reden waarom Wout toch goesting kreeg om de Tour te rijden."

Van Aert zal zijn eigen kans mogen gaan, maar toch schuift Bakelants een andere Belg naar voren toen hij op strook 8 op 53 kilometer van de streep reed.  "Sorry Wout, ik schuif Van Gils naar voren als Belg met grootste kans op ritwinst."

De naam van Maxim Van Gils is niet uit niets. Hij zette als enige de achtervolging in op Tadej Pogacar tijdens de Strade Bianche en werd knap derde. Van Gils kan dus wel eens heel dicht bij de ritzege komen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties