David van der Poel doet verrassende onthulling over vader Adrie: "Hij doet dat graag"

David van der Poel doet verrassende onthulling over vader Adrie: "Hij doet dat graag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel verhuisde een tijdje geleden naar Spanje om er beter te kunnen trainen. Ook broer David en vader Adrie zien hem daardoor veel minder, maar proberen te genieten van de momenten samen.

Net als heel wat renners is Mathieu van der Poel een tijd geleden vertrokken uit België en naar warmere oorden getrokken om er beter te kunnen trainen. Het doet de wereldkampioen duidelijk deugd. 

"Hij kan er in perfecte omstandigheden trainen en ze vallen hem niet lastig. Daardoor heeft hij nog een stap kunnen zetten", zegt zijn broer David van der Poel bij Het Nieuwsblad. Al zien ze elkaar daardoor wel veel minder. 

Adrie van der Poel kookt voor zonen Mathieu en David

Door stages voor de Tour, de Tour zelf en daarna nog de Olympische Spelen gaat David van der Poel zijn broer twee maanden niet zien. En dat geldt natuurlijk ook voor zijn ouders. Ze genieten dan ook van de tijd samen. 

"Dat maakt wel dat mijn ouders en ik de tijd die we met hem hebben ook echt invullen. Meestal komen we dan thuis samen en kookt papa (Adrie van der Poel, nvdr.). Hij doet dat graag", onthult David verrassend. 

"Als hij ergens in een boekje iets ziet, dan wil hij dat zelf maken en kan hij daar een hele namiddag mee bezig zijn. Kip op de barbecue met speciale bereidingen, dat maakt hij heel lekker en terwijl praten we bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties