37-jarige Van Loy kan leven met tweede plek: "Loes is de verdiende winnares"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
37-jarige Van Loy kan leven met tweede plek: "Loes is de verdiende winnares"
Foto: © photonews

Corné van Kessel aan het feest bij de mannen, Loes Sels bij de vrouwen daar in Hasselt. Twee verrassende winnaars in het veld met andere woorden. Voor ex-Belgisch kampioene Sels (32) haar eerste zege in 10 jaar. Ellen Van Loy werd tweede en kon leven met dat resultaat.

De 37-jarige veldrijdster van de Telenet Fidea Lions van Sven Nys reageert op de website van haar ploeg: "Ik hoopte op een zege, startte uitstekend, maar ik reed nooit ver weg van Loes en dus voelde ik wel dat ze kon terugkomen. Daarna koos ze zelf voor de vlucht vooruit en kon ze haar voorsprong behouden."

Kranige tante Van Loy haalde nog alles uit de kast, maar moest finaal toch haar meerdere erkennen: "Ik kreeg de kloof niet meer gedicht. Loes was iets sterker vandaag, ze heeft dan ook verdiend gewonnen. Morgen treed ik aan in Mol, een totaal andere cross. Het zal meer lopen worden."

Daarna volgt er een korte stage voor Ellen Van Loy: "Vanaf maandag hoop ik iedereen jaloers te maken met een zonnige 20 graden in Portugal. Ik kijk er echt naar uit om daar vier dagen mijn batterijen op te laden voor de komende wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties