Bruyneel spreekt over de affaire Armstrong: "We waren te arrogant, ik ben beschaamd over hoe ik me heb gedragen"

Redactie
| 12 reacties
Bruyneel spreekt over de affaire Armstrong: "We waren te arrogant, ik ben beschaamd over hoe ik me heb gedragen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lance Armstrong gaf om familiale redenen verstek voor de Ronde van Vlaanderen. Zijn voormalige ploegleider bij US Postal Johan Bruyneel zakte wel af naar Vlaanderens Mooiste.

Toen de dopingaffaire rond Armstrong losbarstte, kreeg ook Bruyneel het zwaar te verduren. De gewezen ploegbaas blikt terug op de periode waarin hij met US Postal het wielrennen belazerde. Hoewel de Amerikaanse formatie niet als enige zijn toevlucht zocht in doping, werd de clan Armstrong wel het felst geviseerd.

Te veel vijanden gecreëerd

"We zijn te arrogant geweest", zegt Bruyneel in Het Nieuwsblad. "Aan die arrogantie heb ik meegedaan en dat was volledig verkeerd. Media, organisatie, andere teams... We hebben veel vijanden gecreëerd, dat is gewoon een feit. Daar heb ik nu spijt van en dat kan ik niet meer ongedaan maken."

De zegedrang kende een keerzijde van de medaille. "Ik zou de parallel willen trekken met mijn bezoek aan de Ronde van zondag", gaat Bruyneel verder. "Ik had die vaak gedaan als ploegleider, maar nog nooit had ik ervaren wat een mega-evenement die koers eigenlijk is. Als je alleen focust op de race, zie je de context niet meer. Op een bepaalde manier was het met die arrogantie net hetzelfde: je zit in een roes, de focus ligt enkel en alleen op resultaten. Ik ben beschaamd over hoe ik me in sommige situaties heb gedragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties