BMC-Belg droomt van 'Le Grand Départ': "Hoop de Tour in dienst van Porte te rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
BMC-Belg droomt van 'Le Grand Départ': "Hoop de Tour in dienst van Porte te rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Luik-Bastenaken-Luik was op 22 april zijn laatste koers, maar na een maandje zonder competitie komt Dylan Teuns opnieuw in actie. Eerst rijdt hij de Hammer Stavanger met het oog op de Dauphiné. Daarna volgt hopelijk de Tour voor de 26-jarige Limburger.

"Ik kijk er wel naar uit om opnieuw in actie te komen", vertelt Dylan Teuns in gesprek met Wielerkrant.be. "Het is al een tijdje geleden. Na de Hammer Series wordt de Dauphiné een belangrijk doel. Maar ik ben blij dat ik eerst nog een andere wedstrijd kan afwerken, al gaat het vooral om wedstrijdritme opdoen. Het zijn korte wedstrijden, maar daarom niet minder intens. Al bekijk ik dit vooral als een training."

De Hammer Stavanger is een atypische wedstrijd, waar alles in teken van de teams staat. Al moet Teuns in staat zijn om iets te forceren in de 'Hammer Climb'. "Ik heb de klim zelf nog niet gezien. Vorig jaar wist ik in Limburg wat er komen zou. Het wordt hier geen alledaagse manier van koersen. Het is altijd per ploeg en dat is toch een beetje vreemd."

"De Dauphiné wordt de eerste belangrijke afspraak na de klassiekers"

Op 3 juni staat de BMC-renner aan de start van de Dauphiné. "Dat wordt de eerste belangrijke afspraak na de klassiekers. Of ik voor een ritzege of klassement wil gaan? Ik hoop dat de conditie terug op zijn best is en dan zullen we wel kijken hoe het loopt. De Dauphiné begint met een proloog. Dat zal al meteen een tijdsverschil opleveren voor mij."

La Grande Boucle

Over zijn verdere programma kan Teuns nog weinig lossen. De 26-jarige renner droomt van de Tour, maar pas na de Ronde van Zwitserland wordt de BMC-selectie bekendgemaakt. "Momenteel weet ik nog weinig", klinkt het. 

"Eerst rijd ik het BK en daarna wordt het afwachten hoe de selecties worden ingedeeld. Ik weet dat ik een kans maak op de Tour, maar er staat nog niets vast. En als ik de Tour rijd, dan zal het in dienst van Richie (Porte, red.) zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties