Jurgen Mettepenningen spreekt vertrouwen in Kevin Pauwels uit: "Maar afspraak gemaakt om alles jaar per jaar te bekijken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Jurgen Mettepenningen spreekt vertrouwen in Kevin Pauwels uit: "Maar afspraak gemaakt om alles jaar per jaar te bekijken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een seizoen zonder overwinningen heeft Kevin Pauwels komende winter iets goed te maken. De 34-jarige crosser van Marlux-Bingoal wordt opnieuw begeleid door Peter Hespel en dat is volgens Jurgen Mettepenningen een goede zaak.

Het vorige veldritseizoen draaide uit op een ware teleurstelling voor Kevin Pauwels. "Vorig jaar hebben we veel geleerd", zegt algemeen manager Jurgen Mettepenningen (Marlux-Bingoal). "In de zomer zijn er een aantal zaken misgelopen, maar Kevin werkt opnieuw met Peter Hespel. Alles wijst er dan ook op dat hij terug beter is. Hij won zelfs een rit in de Ronde van Luik."

Maar Pauwels is wel al 34 jaar oud en één van de enige renners boven de 30 die regelmatig top 10 rijdt. "Hij heeft nu eenmaal ook de leeftijd mee. Het zal afwachten worden hoe hij zich manifesteert in de top 10. Kevin is een renner die er alles voor doet en als een echte prof leeft. Ik hoop dat we de Kevin van twee jaar geleden opnieuw te zien krijgen."

"Hij mag niet de fout maken om té lang te blijven"

In de herfst van zijn carrière valt het woord afscheid ook al eens. "Kevin zit in de fase van zijn carrière waar alles goed bekeken wordt. Hij mag niet de fout maken om té lang te blijven. Samen hebben we een afspraak gemaakt om alles jaar per jaar te bekijken. Als Kevin aangeeft dat het niet meer kan, dan willen we hem een mooi afscheid bezorgen."

"Maar ik hoop dat hij nog enkele jaren op niveau kan rijden. Sven Nys reed ook tot zijn 40e, al kan je moeilijk iemand met Sven vergelijken. Kevin is dan wel al 34, maar hij heeft zich altid goed verzorgd. Ik vermoed dat hij dan ook nog enkele jaren op niveau doorkan. Zijn contract zal telkens verlengd worden als we allebei overtuigd zijn", besluit Mettepenningen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties