Vervecken geen voorstander van oortjes in de cross: "Maar ik won er wél een wereldbeker door"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Vervecken geen voorstander van oortjes in de cross: "Maar ik won er wél een wereldbeker door"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De oortjes zijn een gemeengoed in het wielrennen, ook al wil de nieuwe UCI-baas er liever vanaf. In het veldrijden werd er al mee geëxperimenteerd, maar vond het nog geen ingang. Al reed én won Erwin Vervecken er wel een wereldbeker mee.

Niels Albert vroeg vorige week om oortjes of een andere vorm van communicatie tussen team en veldrijder. Wij contacteerden tweevoudig wereldkampioen Erwin Vervecken en vroegen hem naar zijn mening.

"Ik heb het zelf ooit in 2001 mee gereden, een paar maanden lang", aldus Vervecken. Bij 90% van de crossen haalt het totaal niets uit. Zeker niet op de wedstrijden met veel volk, dan hoor je niets van wat een renner zegt omdat er zoveel lawaai rond hem is."

Danny De Bie riep: "Je hebt vijf meter!"

-Erwin Vervecken

"Op de weg is het anders, daar hoor je weinig, behalve op de cols of de kasseistroken in het voorjaar." Bij het veldrijden kan het dus alleen om info aan de renner te geven."

Toch was het ook eens erg handig voor Vervecken. "Ik heb er ooit wel een wereldbeker (in Nommay(Fra), nvdr.) door gewonnen. Danny De Bie riep dat ik vijf meter had toen ik het zelf niet had gezien. Ik was vooruit met Mario De Clercq toen hij een foutje maakte. Ik zette aan en won met een nipte voorsprong."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties