Adrie van der Poel weet waarom zoon Mathieu en andere crossers zo snel verkouden zijn én pleit voor deze oplossing

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 39 reacties
Adrie van der Poel weet waarom zoon Mathieu en andere crossers zo snel verkouden zijn én pleit voor deze oplossing

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel moest de Waaslandcross in Sint-Niklaas aan zich laten voorbijgaan door een verkoudheid, maar hoopt snel te hervatten. Vader Adrie weet waarom veldrijders zo snel een verkoudheid oplopen.

Volgens vader Adrie is er dringend nood aan een doucheruimte voor de veldrijders. "Er is nu wel een tentje waarin ze schone kleding kunnen aantrekken en de modder van hun gezicht kunnen wassen, maar het zweet spoel je er niet mee weg", klinkt het in gesprek met BN De Stem.

Het is volgens de schoonzoon van Raymond Poulidor ook de oorzaak voor de verkoudheden bij toppers. "Veel mensen vragen zich af hoe crossers als Mathieu zo snel verkouden raken. Dat ligt dus aan het feit dat ze zonder te douchen het podium op moeten. Vaak dwingt iemand hen ook nog de muts af te zetten tijdens de ceremonie."

"Afgelopen zondag heb ik er nog speciaal op gelet. Het duurde na de finish meer dan een uur eer Matje terug was bij onze trailer. Al die tijd heeft hij met een bezweet lijf rondgelopen", aldus Adrie. En dus wil de vader van Mathieu en David graag doucheruimtes zien na het crossen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties