Veldrijden

Tweede plek hoogst haalbare in Niel: "Of er gesproken werd met Sanne? Alleen na de wedstrijd"

Tweede plek hoogst haalbare in Niel: "Of er gesproken werd met Sanne? Alleen na de wedstrijd"

Een volledig Belgisch podium bij de vrouwen in Niel. Sanne Cant klopte haar nichtje Loes Sels in de sprint, de derde plek was voor 'good old' Ellen Van Loy. "Ik hoop dat ik opnieuw vertrokken ben", zegt nummer 2 van Niel.

"Het was heel nat en zelfs fris. Maar dat hoort erbij en zo mag het voor mij ook wel", vertelde Sels na afloop van de wedstrijd. "Vooraf had ik ook getekend voor een tweede plek, want er was hier toch een mooi deelnemersveld. Zelf kom ik ook uit een moeilijke periode, maar het gaat opnieuw goed. Ik hoop dat ik opnieuw vertrokken ben."

Sels maakte met haar nichtje Cant de wedstrijd, maar in de sprint stond er geen maat op de wereldkampioene. Al probeerde renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice in het slot nog weg te rijden. "Ik probeerde op de rechte stukken door te trekken, maar het is moeilijk om hier weg te rijden."

Niet snel

In de sprint liet Sels het al snel hangen. "Ik zen nen trage. Sanne is veel sneller, al moet ik misschien ook meer vertrouwen hebben in de sprint. Ze weet ook dat ik niet explosief ben. In het slot was het beste eraf. Ik kon zelfs niet meer rechtstaan. De tweede plek was dus het hoogst haalbare", klinkt het. 

"Ik denk niet dat ik veel anders kon doen. Of er gesproken werd omdat ze mijn nicht is? Alleen na de wedstrijd", lacht Sels. "We moeten tegen elkaar rijden. Ik reed helemaal voor mezelf. Maar achteraf is het natuurlijk makkelijk praten."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.