"Van der Poel is beter dan Nys ooit geweest is, daar gaan we toch niet over discussiëren?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
"Van der Poel is beter dan Nys ooit geweest is, daar gaan we toch niet over discussiëren?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu Van der Poel rijdt opnieuw alles op een hoopje in het veldrijden, de Nederlandse alleenheerser liet zich zelfs door een stevig verstuikte enkel niet afschrikken. Niels Albert is onder de indruk.

"We zijn nog niet half november en Van der Poel heeft al 9 crossen gewonnen", aldus Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Straf, en dan moet je nog weten dat hij met een paar weken vertraging aan het crossseizoen is begonnen. Wat was het record van Nys alweer? Zeven keer winst in deze periode. Er is maar één conclusie: Van der Poel is een betere coureur dan Nys ooit geweest is. Zeker weten."

Geen discussie

"We gaan daar toch niet over discussiëren? Als ik zie wat Mathieu deed op zijn 21ste en ik vergelijk dat met wat Nys deed op die leeftijd, dan komt Sven nog niet tot aan Mathieus knieën. Op de weg heeft Nys al helemaal nooit gekund wat Van der Poel kan. Net hetzelfde in het mountainbiken: Nys is Belgisch kampioen geworden, jazeker, maar dat was tegen Kevin Pauwels en dat soort mannen. Mathieu is internationaal top. Hij doet mee voor winst in wereldbekerwedstrijden en wereldkampioenschappen: dat is nog iets anders."

"Voor alle duidelijkheid: Van der Poel is ook beter dan ik, en hij is ook beter dan Stybar. Mathieu is op weg om de beste crosser aller tijden te worden. Ik verbeter mezelf: hij is het nu al. Het zal best zijn dat hij nooit zeven keer wereldkampioen zal worden zoals Erik De Vlaeminck, en hij zal wellicht geen dertien keer de Superprestige winnen zoals Nys - dat zijn straffe records - maar Mathieu is de betere coureur. Hij is de meest getalenteerde en de meest complete."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties