Crossorganisator haalt uit: "Veel subtoppers spelen met onze voeten"

Redactie
| 24 reacties
Crossorganisator haalt uit: "Veel subtoppers spelen met onze voeten"
Foto: © photonews

Heel wat veldrijders bevinden zich momenteel in het zuiden om zich klaar te stomen voor het tweede deel van het seizoen. Dat betekent dat er komend weekend in Hasselt en Mol heel wat toppers ontbreken.

Koen Monu, organisator van de Zilvermeercross in Mol, ziet het met lede ogen aan. "De plaats op de kalender is niet ideaal en Mol is ook geen klassementscross", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "We hopen daar in de toekomst toch verandering in te brengen. Het zal denk ik ongeveer hetzelfde deelnemersveld zijn als vorig jaar. Al lieten bepaalde renners wel weten dat ze willen komen, maar hebben ze nog niet bevestigd."

Subtoppers

"Met Michael Vanthourenhout, bijvoorbeeld, hebben we een startcontract, maar hij heeft nog niet bevestigd. Ach, hij zal wel ziek worden in Spanje, zeker, en een ziektebriefje sturen? Wij hebben een budget dat we onder controle proberen te houden, maar dat interesseert bepaalde renners niet", zegt Monu.

Het zijn vooral de subtoppers op wie Monu doelt. "De toppers laten duidelijk weten of ze komen of niet, maar vele subtoppers spelen met onze voeten. Die wachten af en kijken of ze ergens anders in het buitenland meer kunnen verdienen. Dat maakt het als organisator niet makkelijk", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties