Parcours WK Veldrijden 2023

Ook voor het WK veldrijden van 2023 is opnieuw een specifiek parcours uitgekozen. Lees meer over het WK veldrijden 2023 en het parcours op Wielerkrant.

In 2023 bevindt het parcours van het WK veldrijden zich in Hoogerheide, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De veldrijders-en rijdsters die gebrand zijn op de wereldtitel zakken af naar onder meer het bos en de weiden die in het WK-parcours zijn opgenomen. 

WK-rondje van ruim 3000 meter

Een rondje op het parcours van het WK veldrijden 2023 is ruim 3000 meter lang. De start ligt in een flauwe bocht waarbij de weg in een bocht omhoog gaat. Wanneer de deelnemers voor het eerst het veld indraaien, volgt een stuk door het bos en een lus op de hoge weide. Een pas in het bos leidt nadien naar de lage weide. Na twee lussen daar gaat het opnieuw naar de hoge weide.

Uilenberg

Eén van de uitdagingen op dit WK-parcours is ook de Uilenberg. Bovenaan de Uilenberg nemen de renners en rensters het verharde pad en nadien moeten ze ook een trap over. Het gaat vervolgens richting Scheldeweg en uiteindelijk richting start/finishzone.

Het WK veldrijden 2023 moet met dit parcours heel wat boeiende en attractieve wedstrijden opleveren in de verschillende categorieën.