WK Veldrijden 2024

Het WK veldrijden 2024 is de 75ste editie van het door de UCI georganiseerde kampioenschap waar de wereldtitel op het spel staat. Het gaat dit jaar door in het Tsjechische Tabor. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen op en rond het WK veldrijden.

Het WK veldrijden zal dit jaar doorgaan op 2, 3 en 4 februari 2024, met wedstrijden in verschillende leeftijdscategorieën. Het is voor de vierde keer dat het WK in Tabor zal plaatsvinden. De vorige keren dateren van 2001, 2010 en 2015. Net als vorig jaar zal er een gemengde estafette gereden worden. Voorts rijden de dames junioren, heren beloften, dames elite, heren junioren, dames beloften en heren elite dat weekend een WK. Kom meer te weten over het schema op het WK veldrijden op onze kalenderpagina

Deelnemers WK veldrijden 2024

De lokale held onder de deelnemers op het WK veldrijden 2024 is ongetwijfeld Zdenek Stybar. De Tsjech kan zo voor eigen publiek afscheid nemen, want het WK veldrijden is de laatste wedstrijd uit zijn hele wielercarrière. Wout van Aert en Tom Pidcock laten verstek gaan vanwege hun doelen in het wegseizoen. Zo zijn twee renners van de 'Grote Drie' er al niet bij. Titelverdediger Mathieu van der Poel tekent daarentegen wél present in Tabor.

Favorieten WK veldrijden 2024

De favorieten op het WK veldrijden 2024 moeten er rekening mee houden dat er zowel bij de mannen als bij de vrouwen één kanshebber is met veruit de beste papieren. Bij de mannen is Mathieu van der Poel torenhoog favoriet door het reeds aangehaalde afhaken van enkele potentiële concurrenten. Daarnaast heeft Van der Poel het hele seizoen al gedomineerd. Bij de vrouwen heeft Fem van Empel dat grotendeels ook gedaan. Haar voornaamste belaagster lijkt Puck Pieterse.

Parcours WK veldrijden

Op een WK veldrijden is het parcours ook wel steeds van belang om te kunnen oordelen wie nu juist de beste kansen heeft. Het is niet voor het eerst dat de crossers naar Tabor trekken en daar krijgen ze meestal wel een lastig parcours voorgeschoteld. Op die locatie zijn ook allerlei weersomstandigheden mogelijk. Vooraf was het dan ook de vraag of het bijvoorbeeld ging vriezen of dooien. Sneeuw en ijs zijn uitgebleven. Het zal droog zijn in Tabor, met nog behoorlijke temperaturen. Dat moet in principe een snelle cross opleveren.  

Bekijk en download de volledige kalender

Laatste nieuws uit WK Veldrijden 2024

Meer nieuws