WK wielrennen 2022 parcours

Wie wereldkampioen wielrennen 2022 wil worden, moet het parcours van de wegrit in Australië uiteraard goed aankunnen. Wielerkrant houdt u op de hooge van alle ontwikkelingen op het WK wielrennen.

Het WK wielrennen 2022 vindt plaats in Wollongong, in de Australische staat Nieuw-Zuid-Wales. Er is een lokale ronde uitgetekend in Wollongong die de renners en rensters x aantal keer zullen afleggen. Toch ziet het parcours van het WK wielrennen er niet voor alle categorieën hetzelfde uit. De junioren en beloften rijden enkel de lokale omloop. De dames en heren elite vertrekken in startplaats Helenburgh, vooraleer koers te zetten richting Wollongong.

Afstanden parcours WK

De junioren heren leggen een totale afstand van 135,6 kilometer af. De beloften bij de heren rijden 169,8 kilometer, de junioren bij de dames rijden 67,2 kilometer. Uiteraard krijgen de elite het langste parcours voorgeschoteld. De dames elite rijden 164,3 kilometer, de heren 266,9 kilometer.

Mount Keira, Mount Ousley en Mount Pleasant

Het WK wielrennen 2022 biedt een parcours dat zeker als lastig mag bestempeld worden en dus wel enkele uitdagingen in petto heeft. De elite vertrekken dus vanuit Helensburgh en rijden eerst zo'n 27 kilometer richting de lus van 34 kilometer met Mount Keira. Die klim is 9 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. Deze lus wordt slechts 1 keer afgewerkt. De route van het WK wielrennen 2022 brengen de renners en rensters nadien langs het lokale circuit in Wollongong. De dames rijden 6 ronden, de heren 12 ronden. Eerst komen ze in die ronde Mount Ousley tegen. Mount Pleasant is de tweede helling die moet beklommen worden. Over de maximumpercentages doen verschillende verhalen de ronde. Er zijn zeker stukken tot 15%. De aankomst ligt dan weer in een licht dalende lijn.