Belangrijke pion van Etixx-Quick Step geeft forfait voor Vlaamse klassiekers

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belangrijke pion van Etixx-Quick Step geeft forfait voor Vlaamse klassiekers
Foto: © SC

Etixx-Quick Step zal het in de Vlaamse klassiekers zonder Julien Vermote moeten doen. Onze landgenoot kwam ten val in Milaan-Sanremo en werd zondag geopereerd aan een diepe wonde in de knie. Het verdict is hard voor Vermote: de renner moet 8 tot 9 dagen rusten en mist zijn favoriete koersen.

Julien Vermote kwam zaterdag zwaar ten val in La Primavera. De renner van Etixx-Quick Step liep daarbij een diepe wonde in de knie op. Die moest gehecht en gereinigd worden, wat zondag gebeurde in het ziekenhuis van Roeselare. Maar bij een check-up op maandag werd er ook een blessure aan de quadriceps vastgesteld. Vermote zal 8 tot 9 dagen moeten rusten en mist dus de Vlaamse klassiekers.

"Dit is heel pijnlijk voor mij", opent Julien Vermote. "Iedereen weet hoeveel ik van de klassiekers hou en nu moet ik deze op televisie bekijken. Dit jaar stond ik op de lijst voor de E3-prijs, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Dat zou een mooie beloning geweest zijn voor het harde werk van de afgelopen maanden. Het is pijnlijk dat ik die koersen niet zal rijden, maar het is nu eenmaal zo. We hebben nog steeds een sterk team en ik zal duimen voor mijn ploegmaats", besluit Vermote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties