Bouhanni voor de tweede keer op rij aan het kanon in Catalonië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bouhanni voor de tweede keer op rij aan het kanon in Catalonië

Nacer Bouhanni heeft voor de tweede dag op rij raak geschoten in de Ronde van Catalonië. In een massasprint was de Fransman sneller dan onze landgenoten Gianni Meersman en Philippe Gilbert.

Bij de start van de wedstrijd waren de renners al op de hoogte van de gebeurtenissen in Brussel. Er werd besloten om een minuut stilte te houden om de slachtoffers te herdenken. BMC-renners Philippe Gilbert en Ben Hermans startten daarom met een zwarte rouwband om de arm.

Over naar de koers dan. Er stond een vrij lastige 2e etappe op het menu in Catalonië, maar dat weerhield onze landgenoten niet om al snel in de ontsnapping te gaan. Bij de 4 ontsnapten zaten 2 Belgen in de rangen: Thomas De Gendt en Boris Dron. Zij werden vergezeld door de Fransman Maxime Bouet en de Pool Kamil Gradek.

De bedoeling van Dron was duidelijk: hij wou zoveel mogelijk punten verzamelen voor het bergklassement, wat ook lukte. Bij de tussensprint op ruim 30 kilometer van de streep vond onze landgenoot het dan ook welletjes geweest, waardoor ze vooraan nog met drie overbleven. En even later bleef er nog maar eentje over vooraan, want Thomas De Gendt liet zijn metgezellen achter voor een lange solo.

Op 15 kilometer van de streep werd De Gendt gegrepen door de ploegmaats van leider Nacer Bouhanni. Een verdienstelijke poging van onze landgenoot, maar de sprintersploegen lieten niets aan het toeval over. Cofidis bracht de trein van Bouhanni op gang en de Franse sprinter was sneller dan onze landgenoten Gianni Meersman en Philippe Gilbert. Twee op twee dus voor Bouhanni, die ook leider blijft in het algemene klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties