Het beste moet nog komen voor Geraint Thomas: "Vergelijk mezelf met Wiggins"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Het beste moet nog komen voor Geraint Thomas: "Vergelijk mezelf met Wiggins"

Geraint Thomas bewees in 2015 dat hij zowel een goede klassieke renner als een behoorlijke klimmer is. De Brit van Team Sky wordt binnen enkele maanden 30 jaar oud, maar het beste moet nog komen volgens de winnaar van Parijs-Nice.

"De mooiste jaren van mijn carrière staan nu voor de deur en ik wil er het beste van maken", opent Geraint Thomas bij Cycling Weekly. "De meeste renners pieken tussen hun 28 en 33 jaar. Ik ben 29 jaar oud en ik ben wat trager op gang gekomen, dus ik kan nog 4 tot 6 jaar mee op het hoogste niveau", aldus de renner van Team Sky.

Van winnaar van de E3-prijs vorig jaar, blonk Thomas enkele maanden daarna uit in de Ronde van Frankrijk, waar hij 15e werd. Een plotse ommekeer voor de renner die zich met Bradley Wiggins vergelijkt. "Het grote verschil is dat andere klassementrenners altijd goed hebben kunnen klimmen", zegt Thomas. "Bij mij ligt dat anders. Ik ben daar pas net goed in geworden. Ik kan mezelf meer met 'Brad' vergelijken. Een pisterenner die de weg als voorbereiding gebruikte, om dan gewicht te verliezen en beter te kunnen klimmen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties