Organisatie Dwars door Vlaanderen bevestigt dat er woensdag gekoerst zal worden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Organisatie Dwars door Vlaanderen bevestigt dat er woensdag gekoerst zal worden

Er heerste heel wat twijfel of Dwars door Vlaanderen zou doorgaan. Maar de organisatie van de Vlaamse klassieker heeft in een persbericht bevestigd dat de koers wel degelijk zal plaatsvinden.

De organisatie van Dwars door Vlaanderen heeft bevestigd dat de wedstrijd van woensdag gewoon zal doorgaan. "Startplaats Roeselare en aankomstplek Waregem lieten weten dat ze de veiligheid van de karavaan en de toeschouwers kunnen garanderen", zegt organisator Guy Delesie op de webstek. "En ook van de kant van de bereden politie zijn er momenteel geen aanwijzingen dat ze niet aanwezig zullen zijn."

Maar er is nog één puntje dat betwist moet worden. "De provinciegouverneur van West-Vlaanderen is in overleg met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Als er vanuit het federaal parlement beslist wordt dat de wedstrijd wordt afgelast, leggen wij daar ons bij neer. Maar voorlopig is er geen indicatie in die richting", aldus Delesie. Voor de start van de wedstrijd zal er een minuut stilte plaatsvinden, de podiumceremonie na de koers zal aangepast worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties