Uittredend winnaar Wallays: "Vind de Ronde en Parijs-Roubaix belangrijker"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Uittredend winnaar Wallays: "Vind de Ronde en Parijs-Roubaix belangrijker"

Jelle Wallays zorgde in 2015 voor een stunt van formaat door Dwars door Vlaanderen te winnen. Dat zorgde er mee voor dat Wallays een transfer naar Lotto-Soudal versierde. Woensdag komt Wallays uiteraard aan de start van de koers, maar de renner vindt de Ronde en Parijs-Roubaix belangrijker.

"Ik ben toch wel trots dat ik als uittredend winnaar met rugnummer 1 mag rijden", opent Jelle Wallays in Het Laatste Nieuws. "Maar echt genieten kan ik niet doen, want daarvoor is de focus te groot. Na een valpartij in de Ronde van de Algarve ben ik geblesseerd geweest aan mijn rug en heup. Ik ben net op tijd weer topfit en nu wil ik presteren. Mijn enige vrees is dat het woensdag goed weer zal zijn. In slechte weersomstandigheden maak ik meer kans", vervolgt de renner van Lotto-Soudal.

Wallays maakte tijdens de winter de overstap van Topsport Vlaanderen-Baloise naar Lotto-Soudal. "Ik hoop dat ik in de Ronde een beschermd statuut krijg, want ik vind de Ronde en Parijs-Roubaix belangrijker dan Dwars door Vlaanderen", vervolgt Wallays, die zich wel moest aanpassen ijn zijn nieuwe ploeg. "Ik merk aan alles dat ik nu bij een grote ploeg zit. De omkadering is beter en dat maakt me ook een paar procentjes beter. Op sportief vlak rijd ik dezelfde koersen als vorig jaar, dat maakt dus niet veel verschil.", besluit Wallays.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties