Van Avermaet is nu écht de beste renner van de wereld
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Avermaet is nu écht de beste renner van de wereld
Foto: © SC

Greg Van Avermaet is dankzij zijn knappe prestaties van de afgelopen weken de nieuwe nummer één op de UCI-ranking geworden. Dit heeft de BMC-renner onder meer te danken aan zijn eindoverwinning in de Tirreno-Adriatico en zijn vijfde plek in Milaan-Sanremo.

Greg Van Avermaet is volgens de UCI-ranking momenteel de beste renner van de wereld. Met 1235 punten doet hij ruimschoots beter dan nummer 2 Peter Sagan, die slechts 825 punten telt. De top 3 wordt vervolledigd door Richie Porte met 820 punten. De Australiër is een ploegmaat van Van Avermaet bij BMC.

Onze landgenoot dankt zijn eerste plek aan de knappe prestaties die hij in het voorjaar al bij elkaar fietste. Zo won de BMC-renner de Tirreno-Adriatico en de Omloop Het Nieuwsblad. Bovendien werd hij ook 5e in het eerste monument van het seizoen, Milaan-Sanremo. Kleine kanttekening: de UCI-ranking is niet hetzelfde als de World Tour Ranking. Daar komen enkel wedstrijden van de World Tour voor in aanmerking. Richie Porte leidt daar nipt voor.. Greg Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties