Boonen en Terpstra waarschuwen de tegenstand: "Willen niet achtervolgen"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 0 reacties
Boonen en Terpstra waarschuwen de tegenstand: "Willen niet achtervolgen"
Foto: © Photonews

De renners van Ettix-Quick Step willen tijdens de Ronde van Vlaanderen - als het even kan - zelf het wedstrijdbeeld bepalen. Dat liet zowel Tom Boonen als Niki Terpstra vlak voor de koers optekenen.

"De voorbije weken waren we steeds talrijk aanwezig en in de numerieke meerderheid in de ontsnappingen, maar toch schoten we in de finale van de koers iedere keer te kort. We hebben heel veel tijd en kracht gestoken in achtervolgen. Ik zou het vandaag graag eens anders zien. We moeten de rollen omdraaien", aldus Boonen.

En ook Niki Terpstra was duidelijk: "Ik heb geen zin in een nieuwe achtervolging", aldus de Nederlandse kampioen. "We moeten de andere ploegen voor zijn. De koers zelf opengooien zal niet makkelijk zijn, maar we moeten wachten op het goede moment en dan toeslaan."

"De pikorde ligt niet vast"

Niki Terpstra

Ettix-Quick Step telt natuurlijk verschillende renners die in de finale van de Ronde een rol van betekenis kunnen spelen. Maar wie is nu de échte kopman? "De pikorde ligt niet vast. We zien wel in de finale van de koers. De beste troefkaart zal dan op tafel gegooid worden", besloot Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties