Britse krant pakt uit met groot dopingschandaal bij wielrenners en voetballers

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Britse krant pakt uit met groot dopingschandaal bij wielrenners en voetballers

Volgens The Sunday Times is Groot-Brittannië in de ban van een groot dopingschandaal. Dokter Mark Bonar zou 150 sporters geholpen hebben met het gebruik van doping.

The Sunday Times heeft een undercover onderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat Bonar 150 sporters geholpen heeft met doping. Het zou gaan om verschillende voetballers uit de Premier League, wielrenners die de Tour de France reden en andere sporters.

Het is nog niet zeker om wat voor soort doping het gaat en welke renners er geviseerd worden. Bij de voetballers zou het om spelers van Arsenal, Chelsea en Leicester City gaan. De drie clubs hebben nog niet gereageerd op de aantijgingen.

John Whittingdale, minister van Sport, reageert geschokt op het artikel. "Ik ben geschokt en diep bezorgd over deze aantijgingen", aldus Whittingdale. "Sportfans hebben het recht om zeker te weten dat ze kijken naar eerlijke sport."

"Ik ben dankbaar voor de goede onderzoeksjournalistiek van The Sunday Times, en dat ze deze misstanden aan het licht brengen", zegt Whittingdale. De minister zou nu een onderzoek hebben ingesteld om de zaak uit te pluizen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties