Cancellara bewijst dat hij grote meneer is: "Bedankt, Vlaanderen!"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Oudenaarde
| 0 reacties
Cancellara bewijst dat hij grote meneer is: "Bedankt, Vlaanderen!"
Foto: © Photonews

Fabian Cancellara strandde in zijn allerlaatste Ronde van Vlaanderen op de tweede plaats. De Zwitser was teleurgesteld, maar was tegelijkertijd ook mans genoeg om toe te geven dat hij door een moment van onoplettendheid gepakt werd.

“Tweede eindigen in de Ronde van Vlaanderen, dat is lang niet slecht. It’s a big thing”, aldus de Zwitser voor de camera van Sporza. “Een tweede plaats is mooi, maar tweede is niet eerste. Ik wilde graag geschiedenis schrijven door de Ronde nog eens te winnen, maar dat is niet gelukt.”

Maar waar verloor Cancellara de koers dan precies? “Er was die ene seconde waarbij ik misschien net niet alert genoeg was en Sagan, Kwiatkowski en Vanmarcke ervandoor gingen. Ik focuste op dat moment net op andere jongens, waardoor zij konden ontsnappen.”

"Bedankt, Vlaanderen"

Fabian Cancellara

“Maar hey… Ik ben Superman niet, hé”, lachte Cancellara. “Ik heb heb maximum haalbare uit de kast gehaald. Van die ene seconde baal ik, maar met een tweede plaats mag ik best tevreden zijn. Thank you, Flanders”, besloot de Zwitser met mooie woorden voor het Vlaamse publiek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties